HHH officieel geopend
Vandaag ging het HHH officieel voor genodigden en publiek open. Dat was nog even spannend dus. Dan kom je er achter of alles werkt zoals je het bedacht had. Vanochtend zetten we bij de garderobe nog even de laatste puntjes op de i. Na de lunch werden alle crewleden in de grote zaal verwacht. Dat is de zaal waar alle huldigingen plaatsvinden. Daar werden we allemaal bemoedigend en inspirerend toegesproken door Erica Terpstra. Je zag dat dat iedereen wat deed. Na een gezamenlijke 'groupshug' was iedereen helemaal opgeladen om de deuren van het HHH te openen.
Dat gebeurde geleidelijk. Eerst kwamen om 14.00 uur de genodigden, daarna volgden om 16.00 uur het publiek. En dat de Canadezen nieuwsgierig waren, was wel duidelijk. Al voor 16.00 uur was er een enorme rij voor het HHH. Volgens secrurity stonden er al 300 mensen te wachten. Spannend moment voor ons toen de deuren los gingen. Ik kon aan mezelf merken dat ik er nog wel even in moest komen. De jassen van de mensen aannemen, de jassen dichtritsen aan de hanger, een nummer geven en afrekenen. Veel handelingen, maar gelukkig was iedereen heel geduldig en ging alles goed. Ook de vele paraplu's, het regent hier erg veel, konden we goed aan. Wel erg leuk om al die enthousiaste bezoekers te spreken. Daar worden wij toch ook erg enthousiast van.
Na mijn dienst toch even wezen kijken of er kaarten voor wedstrijden beschikbaar zijn. Voor schaatsen wordt het moeilijk. Dat is alleen op loting en iedereen wil er naar toe. Misschien toch wel een ijshockeywedstrijd. al zijn daar ook bijna alle kaarten van uitverkocht. Naar een wedstrijd ga ik sowieso, maar welke, dat is nog even afwachten.
Daarna nog even in zaal wezen kijken. Helemaal super die sfeer hoor. Ik kan niet wachten totdat die huldigingen straks plaatsvinden. Dus ik zou zeggen, succes Sven!
Misschien een idee om straks na terugkomst op je werk ook elke dag de 'groupshug' te introduceren!
Hoop voor je dat je nog kaartjes krijgt. Zou leuk zijn.
Hoi Esther!
Helemaal leuk om jouw verhalen te lezen, echt een super ervaring en dan zijn de spelen officieel nog niet eens begonnen.
Echt tof dat je naar de openingsceremonie kan, super om daarbij te kunnen zijn!
Ik heb al helemaal zin in morgenavond, thuis voor de buis om Sven aan te moedigen ;-). En natuurlijk hoop ik dat ik dat kan doen na onze overwinning tegen Gemini! Ik laat het je weten!
Veel plezier bij de openingsceremonie!
Gtrz Margaret